Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό»

Το φροντιστήριο «Προπύλαια» είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο για το Ρέθυμνο του διεθνούς Μαθηματικού διαγωνισμού «Καγκουρό».

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1993, όταν εκπρόσωποι από οκτώ χώρες  (Γαλλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία), με μεγάλη πείρα σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό ο οποίος θα απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν υψηλή επίδοση στα Μαθηματικά.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1994, οι πρώτοι εκπρόσωποι ίδρυσαν τον Διεθνή Οργανισμό «Kangourou Sans Frontieres» (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα) με έδρα το Παρίσι. Ο βασικός στόχος του Οργανισμού ήταν η προώθηση των Μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις. Συγχρόνως οργάνωσαν έναν μαθηματικό διαγωνισμό κατά τα πρότυπα ενός επιτυχημένου εθνικού διαγωνισμού στην Αυστραλία. Από τον τελευταίο, με λίγη δόση χιούμορ, πήρε το όνομά του και ο νέος διαγωνισμός.

Η Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού «Kangourou Sans Frontieres» τον Οκτώβριο του 2006.
Σήμερα, είναι μέλη σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.
Οι διάφορες χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ούτε γίνονται συγκρίσεις των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα θέματα κατασκευάζονται από κοινού από τους εκπροσώπους των χωρών μελών, κατά την ετήσια συνάντηση τους. Οι διαγωνιζόμενοι γράφουν σε κοινά θέματα με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό ερωτήσεων. Οι διαφορές είναι μόνο οι απαραίτητες, ώστε να ληφθούν υπ΄ όψιν οι εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες στο αναλυτικό πρόγραμμα κάθε χώρας μέλους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του σχολείου. Ο κάθε μαθητής γράφει σε θέματα που αντιστοιχούν σε επίπεδο της τάξης του.

Ο διαγωνισμός, φέτος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, κατ’ οίκον.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο φροντιστήριο «Προπύλαια» έως τις 11 Μαΐου 2020. Το κόστος συμμετοχής είναι 12,5€, πληρώνεται στο εξεταστικό κέντρο κατά την εγγραφή και κόβεται απόδειξη από την Καγκουρό Ελλάς.

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο 28310 23995 – Φροντιστήριο Προπύλαια.

Κάθε μαθητής που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό θα παραλάβει:
1. Βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
2. Το βιβλίο «Καγκουρό: Μαθηματικά για όλους», τόμος 14 (2020). Βιβλίο 112 σελίδων που περιέχει τα θέματα και τις λύσεις όλων των θεμάτων, όλων των επιπέδων, μαθηματικά άρθρα, ασκήσεις για κάθε τάξη. Το βιβλίο οι μαθητές θα το παραλάβουν λίγες εβδομάδες μετά το διαγωνισμό και πριν το Πάσχα.
3. Ένα παιχνιδάκι σκέψης, το «κυβοφιδάκι», το οποίο είναι ένας ξύλινος γρίφος συναρμολόγησης. Επίσης, παίρνουν ένα χαρτονάκι με ένα ενδιαφέρον Μαθηματικό παιχνίδι.

Τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Καγκουρό

Για περισσότερες πληροφορίες www.kangaroo.gr

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310 23995