Προπύλαια Πειράματα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Οι  Βιωματικές συναντήσεις «Διδασκαλία με πειράματα» οργανώνονται στο χώρο του Φροντιστηρίου ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στο Ρέθυμνο, για να προσεγγίσουν οι μαθητές  με μια άλλη ματιά τις Θετικές Επιστήμες.
Θέλουμε, αφενός,  να απομυθοποιήσουμε και αφετέρου, να αποκωδικοποιήσουμε μαζί, γεγονότα που τους συμβαίνουν καθημερινά, έτσι ώστε στο τέλος του δρόμου να έχουν έρθει πιο κοντά στην ερμηνεία  . . . ίσως και κάποιων «μαγικών» .
Έχει καταγραφεί πως οι μαθητές έχουν διαμορφωμένες απόψεις για την ερμηνεία φαινόμενων που άπτονται κυρίως στο μάθημα της Φυσικής αλλά και της Χημείας. Μέσα από τις πειραματικές διαδικασίες θα επιβεβαιώσουμε ή θα απορρίψουμε τις αρχικές τους απόψεις και κυρίως θα τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν παραγωγική και αποκλίνουσα σκέψη καθώς θα μπορούν να ερμηνεύουν ικανοποιητικά πολλά από τα φαινόμενα της καθημερινότητας.
Η διδασκαλία, κυρίως της Φυσικής, έχει συνήθως μόνο μαθηματικό χαρακτήρα (επίλυση τύπων και αντικατάσταση τιμών) με αποτέλεσμα να μην είναι κατανοητή και συχνά δεν γίνεται αντιληπτός ο στόχος της μελέτης των φαινομένων. Με την ταυτόχρονη ποιοτική πειραματική επίδειξη με όργανα του εργαστηρίου αλλά και απλά υλικά, θα βοηθήσουμε στη σύνδεση και κατανόηση, πολλών από αυτά που διδάσκονται στο σχολείο με την καθημερινότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310 23995
espa banner