Μαρία Καναβά


Φιλόλογος

Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο τον Απρίλιο του 1982. Σπούδασα Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βυζαντινή Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι όπου και εξακολουθώ να είμαι εγγεγραμμένη ετοιμάζοντας τη διδακτορική μου διατριβή.

Έχω συμμετάσχει είτε ως ομιλήτρια είτε ως σύνεδρος σε συνέδρια επιστημονικού και διδακτικού ενδιαφέροντος. Έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τα σεμινάρια διδακτικής της Ο.Ε.Φ.Ε καθώς και Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που πραγματοποίησε η Ένωση Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης στο Ρέθυμνο. Τα έτη 2004-2009 παρέδιδα μαθήματα Νέων Ελληνικών σε Ομογενείς στο Παρίσι και από το 2010 εργάζομαι στο Φροντιστήριο Προπύλαια διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά προσανατολισμού σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου.

Στα ενδιαφέροντά μου εμπίπτει η έρευνα γύρω από τη λαογραφική παράδοση και την ιστορία της Κρήτης. Από το 2017 εφαρμόζω, στα επιτρεπτά όρια, έναν εναλλακτικό τρόπο εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής, συμβάλλοντας έτσι στην άμβλυνση της απαξίωσης του αντικειμένου, ώστε οι νέοι να αγαπήσουν και να εκτιμήσουν το θησαυρό που έχουν ως προνόμιο να χρησιμοποιούν εκ γενετής: τη γλώσσα την ελληνική.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310 23995