Μαρία Παπαδοπούλου


Φιλόλογος

Είμαι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, τμήμα φιλολογίας και απόφοιτη του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου Κρήτης (Ο.Τ.Ε.Κ.).

Ολοκλήρωσα ετήσια μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στη σχολή Επιστημών Αγωγής στο Διδασκαλείο Δ.Ε. στο τμήμα Ειδικής Αγωγής καθώς επίσης ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και τα Παιδαγωγικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 1996 μέχρι και το 2016 έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στις Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς επίσης ξένων γλωσσών, πληροφορικής και ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκαν είτε στο πλαίσιο επιχειρησιακού προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας είτε του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Σχολή Επιστημών Αγωγής είτε του προγράμματος ΛΑΕΚ της ένωσης Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης παρακολούθησα δυο χρόνια νοηματική γλώσσα. Από το 2004 έως 2009 εργάστηκα ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση της πόλεως και από το 2009-10 έως σήμερα εργάζομαι ως φιλόλογος στο φροντιστήριο «Προπύλαια» διδάσκοντας αρχαία Α΄ Λυκείου και αρχαία προσανατολισμού Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Επειδή πιστεύω ότι η καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος είναι ότι πολυτιμότερο μπορεί να κατακτήσει ένας άνθρωπος και αναμφισβήτητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, στόχος μου πάντα μέσα από τη διδασκαλία είναι να ευαισθητοποιώ τους μαθητές στην αναζήτηση της γνώσης κυρίως σε αυτό που αγαπούν καθώς η γνώση είναι «κτῆμα ἐς αἰεί» (Θουκυδίδης) και «ύψιστο αγαθό» (Πλάτωνας) σε κάθε εποχή και σε κάθε κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310 23995
espa banner