Αγάπη Δημητρακάκη


Φιλόλογος

Αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στον Τομέα Κλασικής Φιλολογίας.

Από το 2010 διδάσκω Νεοελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με στόχο όχι μόνο την επιτυχία τους στις εξετάσεις αλλά και τη βελτίωση του λεξιλογίου τους καθώς και τη σύνδεση της Νέας Ελληνικής Γλώσσας με την Αρχαία Ελληνική. Συγκεκριμένα, διδάσκω στο Φροντιστήριο Προπύλαια από το 2012 Νέα Ελληνική Γλώσσα (το κομμάτι των ασκήσεων) σε μαθητές Α, Β, Γ Λυκείου, Γλώσσα και Αρχαία σε μαθητές Γυμνασίου.

Παρακολούθησα τα σεμινάρια του ΛΑΕΚ με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες και τεχνικές εκπαίδευσης για καθηγητές φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης» στις 11/2 – 27/2/2016 και «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διαχείριση προβλημάτων της σχολικής τάξης» στις 6/2 – 6/3/2017. Επίσης, παρακολούθησα το 6ο Σεμινάριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) στο Ηράκλειο το 2017.

Τέλος, αυτό που πιστεύω και τονίζω στους μαθητές μου είναι ότι «τα όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου». (Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν, Αυστριακός σύγχρονος φιλόσοφος). Έτσι, οφείλουμε να βελτιώνουμε τη γλώσσα μας όχι μόνο για να πετύχουμε τη σχολή της αρεσκείας μας αλλά και για καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310 23995