Μαρία Γ. Γριβέα


Φιλόλογος

Αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές στον Τομέα Νεοελληνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας.

Από το 2001 διδάσκω Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με στόχο όχι μόνο την επιτυχία τους σε μια δεδομένη εξέταση αλλά κυρίως την καλλιέργεια της γλωσσικής τους δεξιότητας.

Θεωρώντας τη δυνατότητα έκφρασης στάση ζωής και μέσο βελτίωσής της, οργάνωσα το «Προπύλαια – Έκφραση: Εργαστήρι Ρητορικής, Δημιουργικής Σκέψης και Γραφής». Παρακολουθώ όλα τα Σεμινάρια Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.), ενώ σε αρκετά από αυτά συμμετείχα ως εισηγήτρια προσεγγίζοντας πάντα θέματα λογοτεχνίας, δημιουργικής γραφής και αξιοποίησης της ρητορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στο 6ο σεμινάριο διδακτικής της Ο.Ε.Φ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Νοέμβριο του 2017, εντάχθηκα ενεργά στην οργανωτική επιτροπή. Στηρίζοντας τα θέματα προσομοίωσης της Ο.Ε.Φ.Ε., εργάστηκα για την επιτέλεσή τους είτε ως θεματοδότης είτε ως συντονιστής της επιτροπής στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Προσωπική μου επιθυμία είναι να βοηθήσω τους μαθητές μου να ονειρεύονται, να επιθυμούν υψηλούς και ωραίους στόχους. Άλλωστε «τον κόσμο μπορείς να τον κοιτάξεις από το ύψος ενός ανθρώπου αλλά και από εκείνο ενός σύννεφου» (Τζ. Ροντάρι).

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310 23995